South Torfrey Games Room

This project was for the design of a special games room on this well established farm diversification holiday complex, to complement previous barn conversions to holiday let, details of which are available elsewhere on the web site.

The games room has been designed as a single storey ‘L’ shaped timber framed building and is finished in horizontal timber cladding.

The roof is slate covered, as surrounding buildings. Timber framed windows and doors were specially designed and built to match adjacent barn conversions.

The main criteria for the new building was to include a special “Endless Pool” style hydrotherapy swimming pool, particularly installed with disabled persons in mind. The pool has been installed below the main floor level to assist access to the pool by even the most disabled users.

Another feature available in the building is a sauna room, adjacent to the hydrotherapy pool. Changing and toilet facilities are also available for general use.

The remainder of the building is designed to be able to accommodate large pieces of equipment such as a table tennis, or pool table.

As with many buildings on the complex, disabled persons access was paramount and this building was also designed to have ease of access, which is via a small ramped approach to a level landing area.

Status: Building works complete.

Building Type

Commercial

Services Provided

ArchitecturePlanning






Little Water House

This project was for the conversion of an existing redundant stable block to a holiday cottage, specifically suited to accommodate disabled persons and children with special needs, such as Autism.


Find out more

Country View

A housing development for Cornwall Homes Ltd, to be built on the site of an existing bungalow with a large garden.


Find out more

Higher Polgrain

A complex of four holiday cottages at St Wenn, all converted from existing stone barns.


Find out more