Forever Home, Fowey

This detached three bedroom stone cottage, located within the open rural countryside just outside the historical town of Fowey, is full of character and charm. It is accessible from, and bounds on to Passage Lane. Our client's desire to make this a 'forever' home, meant that our design was to incorporate a flow of spaces which would be adaptable over time and accommodate comfortable, accessible, private and social spaces.

The proposal comprises of a single and double storey extension to the rear of the property. The process involved the reorganisation of the current internal layout of the property and also looking at ways in which we could maximise the use of available floor space. The existing dilapidated garage space was to be replaced with a generous sized single garage, with habitable study room above. In its place, a landscaped garden area which is sheltered by the boundaries and the proposed extensions forms a private enclosure with views out to the open fields beyond.

Internally the new extension forms an open-plan dining and kitchen area on the ground floor, opening out to the rear garden. On the first floor this forms the master bedroom and ensuite, overlooking the stretch of open countryside and pastures across the fields.

The new extension is a subservient addition to the existing property, both in terms of scale and proportion. The material palette is based on the existing house and the wider landscape. Warm grey- blue tones of natural slate contrasted against the sharp painted render, and the green of the open fields makes this cottage every bit typical of a 'forever' home.






South Torfrey Barns

As part of an ongoing farm diversification programme, this project was to convert one of many redundant stone barns to a holiday cottage.


Find out more

New House, Tywardreath

A new house within Tywardreath - it had to bridge the gap between the original cottages of the Conservation Area on one side and post war bungalows on the other.


Find out more

Tall Trees Development

The redevelopment of this site and the former town house conversion is an interesting and challenging project, within a Conservation Area.


Find out more