New House, Biscovey Road

This contemporary proposal for a new three bedroom house along Biscovey Road, Par is designed with careful consideration to its context. The constraints and challenges of the site has provided opportunities for a sensitive development within what is essentially an infill site outside the development envelope. The proposal is finished with quality materials with an aim to improve the run-down appearance of Biscovey Road and the views along the street. The double height bay window adds interest to the street scene and compliments the use of traditional materials such as natural slate and render. The physical site constraints has enabled the design for this proposal to be minimal, sensitive and a direct response to its context.

Building Type

Eco and ContemporaryHousing

Services Provided

ArchitecturePlanning






Eco Lodges

Sustainable ‘Eco’ Holiday Lodges


Find out more

Replacement Dwelling

The client wished to create a modern, light filled, energy efficient and low maintenance property whilst providing an adequate and adaptable living space. The existing bungalow was in a poor state of repair. It was poorly insulated and expensive to heat with no architectural merit.


Find out more

Beach Hut

A new house on the edge of Mevagissey Conservation Area.


Find out more